Mar 11, 2011

Mađarica

150 g masti
225 g šećera
900 ml mleka
1 jaje
soda bikarbona
750 g brašna
6 žumanaca
18 kašika šećera
150 g čokolade
150 g margarina
3 pudinga od čokolade


Kore:
Od masti, 225 g šećera, 150 ml mleka, jednog jajeta. malo sode bikarbone i brašna zamesiti testo. Podeliti na 6 delova i oklagijom razviti kore. Peći na prevrnutom plehu kako bi ostale svetle.


Fil:
Žumanca sa 6 kašika šećera kuvati na pari. Dodati dok je još vrelo čokoladu i margarin i još malo držati na pari. 3 pudinga od čokolade pomešati sa 12 kašika šećera i razmutiti sa 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko staviti da provri, zakuvati puding. Oba fila pomešati i kore ovim filom dok je još vruć filovati. Pritisnuti na kraju sa nečim teškim.


Odozgo staviti glazuru od čokolade. 100 g čokolade rastopiti na pari sa 2 kašike ulja.


No comments:

Post a Comment