8 jaja
540 g šećera
150 g mlevenih oraha
20 g prezli
30 g brašna
60 g čokolade
5,5 kašika brašna
60 g mleka u prahu
0,5 l mleka
100 g kikirikija
2/3 maslaca
2/3 margarina
Kora:
Umutiti 8 belanaca sa 200 g šećera. Dodati orahe, prezle i 30 g brašna. Peći na 200 stepeni u plehu veličine 35x24 cm.
Fil 1:
8 žumanaca kuvati na pari sa 170 g šećera i jednom kašikom vode. Dodati čokoladu. Kada se fil ohladi umutiti sa 1/3 maslaca i 1/3 margarina i dodati 100 g mlevenog, prženog kikirikija.
Fil 2:
170 g šećera pržiti do karamela. Na to dodati 400 ml mleka da se šećer rastopi. 5.5 kašika brašna i mleko u prahu izmešati sa 100 ml mleka i zakuvati u mleku sa šećerom. Kada se ohladi umutiti sa 1/3 maslaca i 1/3 margarina.
Ređati kora + fil 1 + fil 2 + glazura od čokolade. Po glazuri posuti seckani, prženi kikiriki.
No comments:
Post a Comment