Dec 9, 2011

Kesten torta!


12 jaja
250 g šećera u prahu
10 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
1 puter
0,5 kg kesten pirea
8 kesice krem šlaga od vanile
4 kese šlaga

Kore: 6 belanaca ulupati sa 10 kašika šećera i 2 kašike vrele vode. Zatim dodati 6 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i pola kesice praška za pecivo. Peći dve ovakve kore na 200 °C.

Fil: 12 žumanaca umutiti sa 250 g šećera u prahu i kuvati na pari. Ohlađen fil umutiti sa 1 puterom i dodati 0,5 kg kesten pirea.


Umutiti krem šlag po uputstvu napisanom na kesici.

FIlovati: kora - fil - šlag krem - kora - fil - šlag krem. Ukrasiti šlagom. 

1 comment: