Nov 25, 2011

Kroasani

0,5 l mleka
2 jajeta + 1 jaje
800 g brašna
1 dl ulja
3 supene kašike šećera
1 supena kašika soli
1 kvasac
1 margarin

2 jajeta umutiti i preliti sa vrelim mlekom, a zatim dodati šećer. Kada se masa prohladi dodati kvasac, a nakon se kvasac digne dodati sve ostale sastojke i zamesiti. Testo je jako meko pa je neophodno radnu površinu dobro posuti brašnom i odmah razvući oklagijom u veliki pravougaonik. Narendati trećinu smrznutog margarina. Testo saviti kao kod salčića, pokriti i ostaviti da odmara 15 minuta. Zatim testo ponovo razvući u pravougaonik i narendati drugu trećinu smrznutog margarina i ponovo ga staviti i ostaviti da odmara. Ponoviti ceo postupak sa poslednjom trećinom smrznutog margarina.
Razvući oklagijom veliki pravougaonik i podeliti ga na pola. Zatim iseći trouglove i nafilujte ih po želji. Ja ih najviše volim sa čokoladom. :))) Nakon toga formirati kifle koje zatim odmaraju u tepsiji dok se ne ugreje rerna. Pre pečenja premazati umućenim jajetom i peći na 200 °C. Prijatno!


 

No comments:

Post a Comment