Dec 23, 2011

Lisnate pletenice

1 kvasac
0,5 l mleka
2 jajeta
2 dl ulja
1 kašika soli
2 kašičice šećera
1 kg brašna (može i više)

Sve zamesiti i odmah staviti pola sata u frižider. Zatim podeliti na dva dela, rastanjiti i premazati margarinom, pola na jednu a pola na drugu koru (slika 1). Nakon toga saviti 4 puta kao što je prikazano na slikama 2 i 3. Kore zatim staviti jednu preko druge (slika 4) i podeliti na 4 dela (slika 5). Zatim ostaviti testo u frizu 2 sata.
Svaki deo rastanjiti u obliku pravougaonika i filovati.

Fil: sir - pavlaka - salama - šunka - kečap - origano, ali može i po vašem izboru.

Nakon filovanja iseći testo i isprekrštati ga kao što je prikazano na slici 6. Ostaviti malo da odmori, premazati umućenim jajetom i peći na 200 ◦C








1 comment:

  1. Kristina, hvala i tebi i tvojoj mami na ovom divnom receptu. Priprema je veoma jednostavna, a rezultat fantastičan.
    Pletenice (i tople i hladne) su već uvrštene na našu porodičnu listu omiljenih jela. Ovo je nešto što će se često praviti u mom domu, naročito kada budu dolazili gosti, jer je veoma izdašno, bogato i ukusno. A, i kada se pletenice iseku na manje komade vrlo su dekorativne i prosto mame da ih se pojede.
    Još jednom hvala na fenomenalnom receptu.

    ReplyDelete